Ohhoh! Nyt minä sitten sorruin jo tähänkin hullutukseen! Tai en vielä sortunut, mutta aion kyllä.

Kaikki sai alkunsa siitä, että vastikään raskautuneen ystäväni kanssa jaoin vauvakuumekokemuksia. Hän onkin ainoa ihminen mieheni lisäksi, jolle olen tästä asiasta puhunut aivan omilla kasvoillani. Tämä blogihan on nimettömänä kirjoitettu, vaikka varmasti tutut tunnistavat, jos näitä rivejä eksyvät lukemaan. Vaikka ei ole mitään syytä salailla tänne kirjoittamiani asioita, eivät nämä kuitenkaan ole niitä, joita jokaisen puolitutun kanssa haluaisin ottaa puheeksi.

No niin, purin siis sydäntäni siitä, miten hirvittävän kamala tämä vauvakuume onkaan. Tällä kertaa se tuntuu jotenkin niin pakottavalta ja kokoaikaisesti mielessä pyörivältä. En pääse eroon ajatuksesta, että olen vanha enkä enää siitä tai muusta syystä saa lasta. Ystäväni sittein kysyi, tiedänkö tarkalleen, mihin aikaan kuukaudesta ovuloin. Täh? No en tiedä, en ole koskaan edes pohtinut asiaa sen enempää. Ihan läpikäymieni opiskeluiden vuoksi tiedän kyllä, miten naisen elimistö toimii ja miten ovulaatio melko tarkalleen tapahtuu. Koska kuukautiskiertoni on pääsääntöisesti ollut säännöllinen ja oppikirjamaisesti 28 vuorokautta, ovulaatio tapahtunee siinä kierron 14. päivän paikkeilla. Entä sitten?

"Jos sinua mietityttää, voitko tulla raskaaksi, kannattaisi varmaan ensin varmistaa, että ylipäänsä ovuloit". Näin ystäväni kiteytti oman ajatuksensa. Toki hän sitten kannusti ajoittamaan sekstailut samaan ajankohtaan, mutta tiedä siitä... Jos ei juuri silloin yhtään kiinnosta? En ole vielä aivan varma, olenko valmis harrastamaan seksiä kalenteri tai ovulaatiotesti kädessä. 

Mutta ehkä voisin todellakin kokeilla, tapahtuuko ovulaatio joka kuukausi. Onhan täysin mahdollista ja normaalia, että näin ei ole. Tieto ei lisää mahdollisuutta tulla raskaaksi, mutta ainakin se helpottaisi minun oloani. Olisi mukava tietää, että ovulaatio tapahtuu normaalisti, mutta myös sen tietäminen, että ovuloin vaikkapa kerran kahdessa kuukaudessa, auttaisi ymmärtämään, että tässä sitten kestää hieman pidempään.

Tai en minä tiedä... Nehän maksavatkin niin paljon ne testit. Onko se sitten sen arvoista? Tässä ei ole kuitenkaan yritetty kuin vasta yhden kierron verran. Nyt menossa toinen kierto. Hieman hätäillyltä kuulostaa käydä ostamassa testiliuskoja...? Siinä ystäväni kanssa keskustellessani ja asiaa googlettaessani tulin kuitenkin todenneeksi, että nykyään on aivan normaalia ottaa selvää omasta ovulaatioajankohdastaan jo siinä vaiheessa, kun lasta aletaan ylipäänsä toivoa tulevaksi.

Kyllä tämä edelleen hullulta kuulostaa ja ihmettelenpä todella, mihin maailma on menossa. Mutta keskusteltuani asiasta mieheni kanssa, päätin käväistä apteekissa ostamassa tällaisia ovulaatiotestejä. Apteekissa ei ollut kuin kaksi erilaista tuotetta tarjolla, ClearBlue ja Onni-ovulaatiotestit. ClearBlue on kalliimpi vaihtoehto, mutta lähinnä vierastin sitä aivan hurjaa määrää niitä liuskoja. Ainoa apteekissa sillä hetkellä hyllyssä ollut paketti siltä merkiltä sisälsi puolen vuoden liuskat. No uhhuh. Toivottavasti tässä ei niin kauaa kuitenkaan yritetä.. Otin siis halvemman ja pienemmän paketin, Onni-ovulaatiotestit kolmeksi kuukaudeksi lähtivät mukaan.

Lueskelin tässä käyttäohjeet ja vielä pitäisi tarkistaa, mikähän päivä minulla nyt on sitten se kierron 12. päivä, jolloin testaaminen pitäisi aloittaa. Mieheni kuulemma olisi valmis jopa harrastamaan seksiä tulosten innoittamana, mutta katsotaan sitä nyt sitten... Ja olen kyllä yhä sitä mieltä, että tässä avioliitossa sitä seksiä sen verran runsaasti on, ettei pitäisi olla tarvetta moiselle.

Mutta niin paljon olen jo hulluja asioita ajatellut ja tehnytkin tämän vauvakuumeen kourissa, etten pidä enää mahdottomana sitäkään, että tikku kädessä ryntään mieheni kanssa makuuhuoneeseen. Tai ehkä maltan juuri ja juuri heittää sen aamuvirtsassa uitetun tikun roskakoriin ennen sitä :)