Kuukautisten piti laskennallisesti alkaa lauantaina 13.12. Kuukautisia ei kuulunut, mutta rinnat kipeytyivät ja tuntuivat turvonneilta. Rintojen aristaminen ei ole koskaan kuulunut minun kuukautisoireisiini, mutta onhan se mahdollista, että nyt olisi sellainen oire. Kyllähän sitä jo lauantaina ihmetteli ja mielessä kävi, että alkuraskauteen moinen voisi hyvinkin liittyä... Mutta enhän minä voi olla raskaana! Ovulaatiota ei testien tai gynekologikäynnin perusteella ole tässä kierrossa tapahtunut.

Oli kuitenkin pakko ostaa Apteekin raskaustesti ja sunnuntaiaamuna sen tein. Heräsin aikaisin aamulla enkä saanut enää unta. Joten siinähän saattoi sitten vaikka käydä huvikseen ja ajankuluksi testaamassa. Olin 99% varma, että tulos on negatiivinen. Oli melkoinen yllätys ja järkytyskin, kun testiin tuli kontrolliviivan lisäksi haalea testiviiva. Raskaana? Minä? Nyt? Eihän se ole mahdollista...!

Päätin olla innostumatta asiasta, koska en voinut uskoa testin tulosta. Kuvaviestillä kerroin kotona remonttia tekevälle miehelle asiasta, mutta painotin hänellekin, ettei vielä saa innostua.

Maanantaina uusin testin toisella vastaavalla raskaustestillä, jälleen haalea testiviiva. Mitä ihmettä tämä nyt on? Tässä vaiheessa oli jo pakko googletella, miten tällaisiin tuloksiin pitäisi suhtautua. Kyllähän sitä jo tiesi, että raskaustesteissä - toisin kuin esimerkiksi ovulaatiotesteissä - jo haalea viiva kuuluu tulkita positiiviseksi. Epäusko alkoi hiljalleen haihtua, mutta iloita en vieläkään varauksettomasti uskaltanut.

Tänään tiistaina tein kolmannen testin.Tunsin itseni lähinnä idiootiksi, kun kolmatta kertaa testasin asiaa, mutta en uskaltaisi soittaa äitiysneuvolaan kahden haalean viivan perusteella. Päädyin siis tekemään digitaalisen testin, jonka tulkinnassa ei tarvitsisi miettiä ja epäröidä. Testissä lukisi ei raskaana tai raskaana. Niin yksinkertaiseksi on tämäkin asia tehty. Plussana testi ilmoittaisi, missä vaiheessa raskautta suunnilleen ollaan menossa. 

Noh, testi on tehty ja siinähän luki "raskaana 2-3 viikkoa". Tarvitseeko tässä nyt sitten enää epäillä? Löytyykö vielä tulkinnanvaraa? Mitä tahansa voi tapahtua ennen kuin viides perheenjäsen saadaan maailmaan, mutta juuri nyt sitä on turha murehtia. Terve, hyvinvoiva lapsi voi menehtyä milloin tahansa, vaikkapa auto-onnettomuudessa. Elämää ei kannata elää suremalla kaikkea mahdollista pahaa vaan nauttimalla hyvistä ajoista silloin, kun ne ovat käsillä. Aina se ei ole helppoa, mutta niin minä aion kuitenkin tehdä - parhaan kykyni mukaan.

Kolmen positiivisen testin jälkeen uskalsin soittaa sinne paikalliseen äitiysneuvolaankin. Nyt on varattu aika ensimmäiseen tapaamiseen, joka on sovittu 9.1 aamuun. Olen syönyt raskaana oleville tarkoitettuja monivitamiinitabletteja kierukan poistosta lähtien ja kilpirauhaslääkitys pysyy toistaiseksi ennallaan, jos oireita ei ilmaannu.

Olemme mieheni kanssa miettineet, mitä ihmettä on tapahtunut. Ainoa järkevä vaihtoehto on, että ovulaatiotestit eivät syystä tai toisesta ovulaatiota näyttäneet, vaikka se selkeästi tapahtui. Gynekologi teki virheellisen arvion, hyvin pitkälti perustaen sen ovulaatiotestien tuloksiin. Vaikka kohdun limakalvo ei ollutkaan kaikkein otollisin mahdollinen munasolun kiinnittyä, se kuitenkin teki niin. 

Hyvä näin ja on ihanaa olla väärässä! Laskettuaika kuukautisten perusteella laskettuna on 22.8.2015 ja olemme nyt raskausviikolla 4 +3. Olenko onnellinen? Kyllä! Jännittääkö? Vähän. Muistanko yhtään mitään vauva-arjesta? Ehkä jotain... :)

20141216_073401.jpg

Tässä nämä testit. Eihän noin haaleita viivoja usko kukaan... ;D