Huomautan heti alkuun, että en valita, vaikka valitankin ;) Olen onnellinen raskaudestani ja toivon sen jatkuvan loppuun saakka hyvin eikä se onnellisuus vähene yhtään, vaikka sanonkin oloni olevan juuri nyt aivan kamala!

Olen voinut kahden edellisen raskauden aikana todella pahoin. Esikoisen kohdalla pahoinvointi alkoi siinä kuudennen raskausviikon kieppeillä ja jatkui viikolle 15. Oksentelin aamuisin ja lopun päivää oli heikko ja etova olo. Sain syötyä kunnolla vasta iltaisin. Kuopuksen kohdalla pahoinvointi alkoi viikkoa aikaisemmin ja jatkui puoleen väliin saakka. En juurikaan oksennellut, mutta olo oli ympäri vuorokauden todella huono ja ruokahalu olematon. En siis kummassakaan raskaudessa ole päässyt nauttimaan aamupahoinvoinnin iloista - minulla se on aina ollut miltei tai täysin kokopäivähommaa.

Luulin siis tietäväni, mitä on tulossa. Olinpas väärässä. Vaikka edellisetkin alkuraskaudet ovat olleet raskaita, ne eivät ole olleet mitään verrattuna tämänkertaiseen. Herään aikaisin aamulla - siis joskus jo ennen neljää - siihen, että minulla on hurjan paha olo ja minun on pakko päästä heti vessaan oksentamaan. Tätä oksentelua jatkuu useita tunteja eikä sen aikana juuri mikään, edes vesi, pysy kunnolla sisällä. Lienee sanomattakin selvää, ettei noina aamun tunteina tehdä yhtään mitään oksentelun lomassa vaan joko jään suosiolla asumaan vessaan pöntön viereen tai vaihtoehtoisesti siirryn väliajoiksi makaamaan sohvalle tai omaan sänkyyn. Useampana aamuna olin nyt siirtynyt neljän aikoihin olohuoneen sohvalle ja sieltä käsin ravannut wc:ssä, jotta en herättäisi pahoinvointini kanssa muuta perhettä. Onpahan ainakin tullut katsottua kaikenlaisia kummallisia nauhoituksia digiboxilta! Viimein tuli käyttöä sillekin laitteelle...

Aamun jälkeen olo helpottuu hieman, mutta pahoinvointi ei suinkaan lopu. Olo on heikko, vetämätön ja kipeä. Vatsa on turvoksissa ja kaikenlaiset hajut etovat. Mitkään poppakonstit eivät tunnu auttavan, ainoastaan aloillaan lepäillessä olo on siedettävä. No kukin voi itse päätellä, kuinka helppoa on maata aloillaan kaiket päivät perheessä, jossa on kaksi leikki-ikäistä...

Jatkuvan pahoinvoinnin lisäksi olen koko ajan väsynyt. Ei mitenkään yllättävää, kun miettii, miten vähän saan ravintoa ja kuinka pätkittäistä uneni pahoinvoinnin vuoksi on. Väsymys on kuulunut myös edellisiin raskauksiin, mutta mennyt muutamassa viikossa ohitse. 

Joululomani loppuu tammikuun 5,päivä. En todellakaan ole tällä hetkellä työkykyinen, mutta saas nähdä, koheneeko vointi tästä vielä sitä ennen. Ennustan tosin pitkää pahoinvointijaksoa, ihan edellisten raskauksien perusteella. Seuraavaksi aion kokeilla Sea Band nimistä pahoinvointiranneketta. En ole kovin hyvä uskomaan moisiin, mutta olen aivan valmis kokeilemaan. Pienikin apu olisi nyt tervetullutta!

Toisaalta tässä ei enää tarvitse epäillä raskaustestien tuloksia... Ei tällaista oloa saa aikaan mikään muu kuin raskaus!