Tänään on menossa kierron 24.päivä ja kävin aamusella verikokeissa. Verikokeesta on tarkoitus selvitellä progesteronin tasoa. Tapani mukaan olen tietenkin ottanut vanhan kunnon googlen avulla selvää, mistähän tässä nyt on oikein kysymys. Paljon on tarjolla tietoa ja sitäkin enemmän "tietoa". Ihan suoralta kädeltä viittasin kintaalla kaikille keskustelupalstojen tietäjille ja pitäydyin hieman uskottavampien lähteiden parissa.

(toisaalta siellä keskustelupalstoilla saattaa hyvinkin olla niitä todellisia tietäjiä, jotka ovat ottaneet juurta jaksaen selvää aiheesta - koskaan ei kuitenkaan voi olla aivan varma, joten näin alkuun ajattelin näitä lääketieteellisiä sivustoja...)

Sen verran sain perusteista selvää, että kyseessä on yhdentyyppinen steroidi, joka yhdessä estrogeenin kanssa valmistelee kohdun limakalvon sellaiseksi, että hedelmöittyneen munasolun on siihen mahdollista kiinnittyä. Selvitin viitearvot ja missä voisi olla vikaa, jos arvot ovat pielessä.

Seuraavaksi menen uuden kierron alussa uusiin verikokeisiin. Molempien verikokeiden jälkeen on sitten varattava sitä puhelinaikaa gynekologille... Toisaalta toivon, ettei mitään vikaa löytyisi. Toisaalta toivon, että vika löytyisi ja se olisi sitä, mitä tässä nyt koko ajan on epäilty. Että se olisi sitten pillerikuuri naamaan ja huoletonta raskautumishanketta siitä eteenpäin.