Raskausviikkoja on nyt 7+2 ja housut alkavat kiristää. Paino on tippunut tässä oksennellessa useammankin kilon, mistä varmasti suurin osa nesteitä. Vähitellen alkaa ruoka maistua, mutta ei sitä mitenkään suuria määriä kykene syömään. Lähinnä tuo ruokavalio koostuu hedelmistä, puurosta ja siitä yhdestä lämpimästä ateriasta, minkä päivän aikana saan syötyä. Öiseen pahoinvointiin syön ruisleipää. Vuorokauden aikana menee litroittain vettä ja silti koko ajan on jano. Ei mikään ihme, kun miettii, millaisia nestevajauksia ympärivuorokauden oksentamisesta syntyy.

En siis usko lihoneeni vaan kyse on alkuraskauden turvotuksesta alavatsalla. Oikeastihan siellä ei vielä ole mitään niin suurta, että vatsa kasvaa alkaisi, mutta vähitellen se kohtu alkaa hakea muotoaan ja työntyy eteenpäin. Minulla on molemmissa aiemmissa raskauksissa ollut jäätävän suuri vatsa, vaikka lapset ovatkin olleet ihan normikokoisia ja isomahaisten housut ovat tulleet käyttöön varsin aikaisin. 

Vielä ei kuitenkaan tekisi mieli alkaa äitiyshousuja käyttämään. Tuntuu niin liioitellulta! Vaan eipä nuo omat housut oikein enää mukavilta tunnu päällä... Olen farkkuihmisiä, ne ovat niin kätevät ja sopivat miltei joka paikkaan! Farkuissa ei vain ole se kaikkein joustavin vyötärö, joten puristusefekti on taattu. Urheilua ja salitreenejä rakastavana ihmisenä minulla luonnollisestikin on kasa kaikenlaisia verkkareita, trikoita, shortseja... Niistä löytyy vielä joitakin, jotka eivät saa oloa tukalaksi, mutta vähiin nekin pian käyvät.

Yritin ratkaista ongelman siirtymällä mekkoihin ja hameisiin. No yritys hyvä kymmenen, mutta vähän on ulkona kylmä mennä ilman pitkiä housuja. Legginssit eivät ole juuri yhtään paremmat päällä kuin farkut ja sukkahousut eivät tahdo pysyä ylhäällä (eli alkavat käydä pieniksi).

Huoh! Tekisi mieli alkaa laskea päivittäistä kalorisaantia ja vähentää sitä. Olenhan vanha kunnon himolaihduttaja. Tiedän kuitenkin, että se ei pääty hyvin eikä nyt ole oikea aika alkaa laihduttaa. Ahdistaa vain ajatus siitä, että näillä raskausviikoilla voisi mukamas vatsa olla jo näin pinkeä ja turvoksissa! Päätin kuitenkin jo kauan sitten, että juuri nyt tämän painon kanssa eletään ja sitten joskus, kun elämä on rauhoittunut, voin alkaa taas skitsoilla painon ja salilla suoritettujen toistojen kanssa.

Olin jopa vanhanaikainen ja otin oppikirjan käteen ja lukaisin, miten voimakasta tämä alkuturvotus voi olla ja missä menee normaalin raja. Huvittavaa sikäli, että tiesin jo valmiiksi kaikki vastaukset ja normaalin raja on todella huonosti aaltoilevaan veteen piirretty viiva. Itseään on kuitenkin joskus rauhoiteltava parhaaksi katsomillaan tavoilla, vaikka ne sitten olisivatkin huvittavia, säälittäviä tai jopa kerrassaan naurettavia. Vastaus kysymykseeni: Tässä vaiheessa raskautta on aivan normaalia ja uudestisynnyttyjillä peräti yleistä joutua siirtymään, jos nyt ei vielä äitiysvaatteisiin, niin niihin väljempiin versioihin vaatteista.

Helpottiko? No jaa, kyllähän se hieman. Taidan silti jatkaa aamuisin vaa'an päälle kipuamista.