Kylläpä osaakin naista väsyttää! Kyllähän sitä aiemmissakin raskauksissa on tullut tavallista runsaammin nukuttua, mutta nyt voisin vedellä sikeitä suurimman osan vuorokaudesta. Valehtelematta minulle ihanteellinen päivärytmi olisi aamulla herätys 7-8 aikoihin, takaisin nukkumaan viimeistään kymmeneltä. Aamupäiväunet yhteen saakka ja iltapäivätorkut neljästä kuuteen tai pidempäänkin. Ja illalla nukkumaan samaan aikaan kuin lapset, eli heti kahdeksan jälkeen.

Että ei vaikuttanut enää ihan pelkältä raskausväsymykseltä, ainakaan omasta mielestäni. Otinpa yhteyttä äitiysneuvolaan ja kysäisin, josko sittenkin otettaisiin vielä uudemman kerran ne kilpirauhasarvot. Kerran ne jo otettiin ja silloin olivat "ihan ok". No sieltä testeistähän tämän väsymyksen syy selvisi. S-TSH oli 2,14 ja S-T4-V 9. Molemmat arvot ovat viitekehyksissä, mutta minulle ne ovat liian alhaiset. Joilla kilpirauhasen vajaatoiminnasta on kokemusta, ymmärtävät, etteivät viitearvot ole kaikilla samat. Minun arvoni pitäisi olla siellä aivan viitearvojen ylärajoilla, jotta olo pysyisi hyvänä.

Lääkäri on nyt ohjeistanut nostamaan lääkitystä hiljalleen ja seuranta tehdään kahden viikon välein. Jos ilmaantuu haittavaikutuksia tai oireita liikatoiminnasta, verikoe tehdään nopeammin. Nyt on vain yritettävä muistaa minä päivinä otan yhden tabletin, minä puolitoista. Mies uhkasi tuoda työpaikaltaan dosetin ja alkaa annostella minulle lääkkeet aina viikoksi kerrallaan.

Innolla odotan, että voimat alkavat palautua ja unentarve vähenee. Saisi jotain tehtyäkin päivän mittaan!

Aika ensimmäiseen ultraäänitutkimukseen on tullut ja kätilö vastaanottaa minut helmikuun alussa. Odotan innolla! Ja toisaalta pelonsekaisin tuntein... Tässä vaiheessa raskaus alkaa ainakin itselle olla melko konkreettinen asia ja sitä vain toivoo ja rukoilee kaiken olevan hyvin. Murehtimalla asiat eivät kuitenkaan parane, joten pyrin edelleen pitämään huolet kurissa ja iloitsemaan pienestä jouluihmeestäni :)

Raskausviikkoja kirjoitushetkellä 8 +6.