Näin hyvin sitä taas oltiin perillä ajankulusta! Rupesin eilisiltana tarkistamaan, missä kohtaa kiertoa nyt olen menossa. Että tietäisin, milloin on oikea aika ottaa ovulaatiotestit esiin ja alkaa testailla, josko hormonipiikki liuskassa näkyisi. Kiertoni pituus on 28 päivää, joten testiliuskat suositellaan otettavan käyttöön 12. kierron päivä. Oletettu ovulaatiopäivä on kierron 14.päivä, mutta sehän tosiaan vaihtelee paitsi naisten kesken, myös yksittäisen naisen kiertojen välillä on eroja. 

Yllätys, yllätys! Olimmekin menossa jo kierron 11. päivässä! Eli siinä sitten laittoi jo aamua varten kaiken valmiiksi. Sen verran hyvin itseni tunnen, että turha kuvitella minun edes muistavan aamulla koko asiaa, jos ei jokin minua siitä muistuta. Saati että siinä kaiken muun ohella ehtisi lähteä etsimään liuskoja, testikuppia ja pidettälisi aamupissaa koko operaation ajan. Juu ei onnistu. Kaiken pitää olla valmiina ja wc:n vapaa minun sängyssä noustessa.

Sitten piti rauhallisin mielin käydä nukkumaan... Tämä ensikertaa tikuttaminenhan on yhtä jännää kuin se ensimmäinen raskaustesti! Miten se tehdään käytännössä? Mitä testi näyttää? Lähinnä tosin tässä kohtaa jännitti se mekaanin toiminta. Se on hassua, miten työnsä puolesta kaikenlaisten virtsasta otettavien testien kanssa pelaava ihminen voikin jännittää aina uudenlaisen testin tekoa.

Nyt on sitten testi tehty. Huuu... se oli jännää! Erityisesti, koska WC meni pikaremonttiin tässä edellisiltana, joten WC:ssä asioiminen jo sinällään on pieni jännityksen paikka juuri nyt. Enkä sitten sinne jäänytkään kylmään vessaan mitään tikkua uittamaan vaan siirryin suosiolla yläkerran rappusiin askartelemaan näytekupin ja liuskan kanssa.

Testitikkua piti kastaa aamuvirtsassa 10-15 sekuntia ja tottahan toki sitä sitten uitetaan siellä vähintään sen viisitoista, kuinkas muuten. Sitten se asetettiin vaakatasoon ja odoteltiin tuloksen kehittymistä. Viisi minuuttia aikaa pukea päälleen ja sitten tulosta katsomaan.

No yksi viivahan siihen liuskaan tuli, ei mitenkään yllättävää. Ovulaatio ei siis aivan vielä ole käsillä. Toivottavasti sellainen tässä kuussa vielä kuitenkin tapahtuu! :)

En tiedä onko tänään haluja kahdenkeskiselle hetkelle miehen kanssa, mutta jos on, en aio ajatella hetkeäkään yksiviivaista ovulaatiotestiä tai parempaan ajankohtaan hetken säästämistä.