Aiemmissa raskauksissa en ole miehelleni isyyspakkausta koonnut, eipä se silloin ollut vielä niin tunnettukaan juttu. Kuopuksen kohdalla kävi mielessä, mutta ei sitten koskaan johtanut toteutukseen saakka. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin, että voisin miehelleni isyyspakkauksen koota ja näin jo hieman etukäteen kiittää kaikesta siitä, mitä mies vielä joutuukaan kanssani kestämään...

Olen todella hyvissä ajoin liikkeellä, mutta veikkaan, ettei aikaa lopulta jää yhtään liian paljon jäljelle. Itseni tuntien mietin asiaa liiankin monelta kantilta, teen salapoliisityötä ja metsästän uniikkikappaleita pitkin maailmaa (tosin netin suosiollisella avustuksella). En nimittäin aio koota isyyspakkausta perinteisine tutteineen, tuttipulloineen ja bodyineen. Aion tehdä juuri Meidän Isille sopivan isyyspakkauksen.

Lähestyn asiaa myös hieman eri tavalla kuin niin sanotun perinteisen tai tyypillisen isyyspakkauksen tavalla. En siis lähde ollenkaan sille söpöilylinjalle ja hanki vauvalle kaikkea mahdollista, missä lukee "meidän isi on paras" tai "daddy rocks" tai muuta vastaavaa. Mieheni ei myöskään halua itselleen vaatekappaleita, joissa lukee "isi" tai "superiskä". Yhden sellaisen paidan olen hänelle ostanut, aivan tietoisena siitä, ettei kuulu miehen suosikkeihin. Se paita ei ole ollut miehen päällä kuin muutaman kerran villapaidan alla kovilla pakkasilla. Onhan se sentään pehmeä pitkähihainen!

Tässä ei nyt lainkaan ole kyse siitä, etteikö mieheni olisi iloinen ja ylpeä omasta isyydestään. Hän mielellään myös tuo ilmi elämäntilanteensa lapsineen kaikkineen eikä siis pyri elämään kodin ulkopuolella mitään huoletonta poikamieselämää. Hänellä vain on aina ollut oma tyylinsä eikä siihen ole koskaan kuulunut isi-paidat tai muutkaan "mauttomuudet". Itsehän en pidä isi-paitoja lainkaan mauttomina, jotkut ovat oikeasti hurmaavan suloisia! Voisin myös itse pukeutua vaikka kauppareissulla t-paitaan, jossa lukee "äiti". Mutta mieheni ei.

Aion lähestyä asiaa hyvin kustomoidusti ja ajatella vain sitä, mistä juuri minun mieheni ilahtuu. Ainakin aion laittaa pakkaukseen kunnollisen termosmukin kahvia varten. Hänellä jo kaksi sellaista on, mutta niissä kummassakaan ei ole umpinaista kantta - sellainen siis hakusessa! Luultavasti saman teeman mukaisesti paketista tulee löytymään jotakin laadukasta kahvia - täytyy vain ensin ottaa selvää, millainen kahvi on laadukasta. Pitkänlinjan teenjuojana kahvit erikoisuuksineen ovat minulle hyvin tuntematon tieteenala. 

Kahvin lisäksi sujautan pakkaukseen yhden tai useamman energiajuoman. Ei liene vaikea arvata, että näillä on tarkoitus viitata edessä oleviin unettomiin öihin. 

Vauva-arjen keskellä korostuu rentoutumisen ja oman ajan tärkeys. Omalla ajalla en todellakaan tarkoita mitään kummoista vaan ihan sitä, että edes joskus voi istua sohvalla ja tehdä juuri sitä, mistä itse tykkää. Minun mieheni on harrastanut videopelejä lapsuudestaan saakka ja edelleen hän ajoittain tykkää istua iltaa pelikoneen ääressä. En todellakaan uskalla ostaa minkäänlaista peliä hyvin nirsolle pelaajalle, mutta itse ymmärrän äänentoistolaitteista hyvin paljon. Voisin lisätä pakkaukseen langattoman kuulokesetin, jonka mies voisi laittaa korvilleen ja pelata tai katsella elokuvaa aivan omassa, yksityisessä rauhassaan.

Tämä idea tosin ei toistaiseksi ole saanut miehen osalta kummoistakaan kannatusta... Hän kun ei omien sanojensa mukaan kykene tai edes halua keskittyä johonkin peliin tai elokuvaan kuin muuta perhettä ei olisikaan. Ei siis ole lainkaan kanssani samoilla linjoilla siitä, että minä antaisin miehelle esimerkiksi silloin tällöin täysin vapaaillan kotisohvalla ja pyörittäisin itsekseni mahdolliset ilta- ja yöhulinat. 

Samaan rentoutumisosioon menee meillä musiikin kuuntelu, joka onkin koko perheen yhteinen harrastus. Oletan, että jos Kolmonen on normaalilla kuuloaistilla varustettu tapaus, hänkin tulee jossain määrin oppimaan musiikin hienouksista. Tässä talossa on vaikea asua kuulematta musiikkia. Kerrottakoon, että minulle mieheni on hankkinut useampiakin ensimmäisen painoksen levyjä, muun muassa kaikkien aikojen suosikkibändini aivan ensimmäisen albumin ensimmäisen erän levyn. Eikä varmasti ollut helppo jäljittää muutaman kymmenen vedoksen erästä yhtä, joka olisi myynnissä. Näinpä en itsekään aio vain suunnata paikallisen Citymarketin aletiskille ja kiskaista sieltä jotain mukiinmenevää pimputusta.

Pitkään pyörittelin mielessäni erilaisia vaihtoehtoja ja sitten sattumalta törmäsin nettikeskustelussa mainintaan Rockabye Babysta. Selasin kaikki saatavissa olevat levyt ja päädyin tilaamaan Metallicaa sovitettuna kehtolauluiksi. Aivan halpa levy ei ollut ja sen toimituskin kesti useamman viikon - onneksi siis aloitin ajoissa! Nyt levy jo piilossa miehen tarkalta katseelta ja odottaa paketointia. 

Väsyneitä, pitkiä yöllisiä valvomisia silmällä pitäen hankin pakkaukseen helppoa, mutta laadukasta luettavaa. Muistin joskus vuosia sitten lukeneeni muutama albumellista Petri Hiltusen Väinämöisestä kertovaa sarjakuvateosta. Ne olivat aidosti hyviä ja hauskoja. Arvelisin myös mieheni pitävän niistä. No näitähän ei ollutkaan aivan yksinkertaista löytää myytävänä... Ovat jo niin vanhoja teoksia, ettei edes kustantaja enää niitä myy! Ei muuta kuin suunta antikvariaatteihin. Lahdesta löytyi aivan ihastuttavan ystävällinen antikvariaatinpitäjä. Nimeä en valitettavasti muista, mutta ainakin puhelimessa oli todella avulias mies kyseessä! Olin kuullut, että häneltä saattaisi putiikistaan joitain Väinämöisiä löytyä ja ajattelin pyytää postittamaan niitä, kun ei itse kovin usein tule Lahden suunnilla käytyä...

Häneltäpä ei löytynytkään vain paria Väinämöistä vaan peräti uusina koko sarja! Aivan ihanaa! Ja mielellään hän ne postitti ja nopeasti ne kotiini sainkin. Nyt on siis kaapin kätköissä myös kyseiset sarjakuva-albumit. Vaikeinta on olla itse lukematta niitä ennen miehelle antamista! Uusia kun kuitenkin ovat, haluan ne uusina miehelle luovuttaa.

Vielä tulen lisäämään mukaan ainakin Sinivalkoinen pelikirja -teoksen. Teen myös oman "synnytyksestä selviytyjän osion", johon tulee suklaata, energiajuomaa ja muuta vastaavaa empaattiselle tukihenkilölle. Muutenkin pistän herkkuja ja jotain pientä kivaa pakkaukseen. Lakupiippuja pistän sikareiden sijaan, mieheni kun ei voisi kuvitellakaan polttavansa. Myöskään alkoholia ei kulu edes nimeksi, joten mitään skumppapulloja tai vahvempia on turha kuvitella laittavansa. Mahdollista pullon isännän lempiolutta, mutta se tuskin tulee olemaan mikään erityinen ilahtumisen aihe. Edellinenkin ostamani lahjaolut vanheni hyllyssä...

Kyllä siihen pakkaukseen jotain itse vauvaankin liittyvää tulee... En vain vielä ihan tiedä, mitä se voisi olla. Meillä lähtökohtaisesti vauvalle ei tarjota tuttia eikä tuttipulloa, joten olen hyvin ristiriitaisissa fiiliksissä niiden hankkimisesta. On meillä aina ollut varalla molempia, mutta tuntuisi hölmöltä laittaa miehen isyyspakkaukseen jotakin, jota toivottavasti ei ihan pian kaiveta esiin. 

Luultavasti pakkaan kaiken vauvan kylpyammeeseen. Josko kylvettämisestä muodostuisi sellainen isin ja vauvan yhteinen juttu? :)