Tämä kirjoitus sisältää hyvin intiimejä tietoja, joista osa on suorastaan ällöttäviä. Tässä kohtaa kannattaa siis harkita, jatkaako lukemista lainkaan, jos edellä mainitut asiat eivät tunnu itsestä mukavilta lukea.

Harrastimme mieheni kanssa seksiä eilisiltana. Seksuaalisuus raskausaikana on sinällään jo kiinnostava aihe, josta voisin puhua ja kirjoittaa vaikka ties kuinka pitkät pätkät... Mutta ei mennä siihen nyt. Seksi ei todellakaan ollut mitenkään fyysisesti raskasta tai sisältänyt akrobaattisia temppuja. Uskokaa tai älkää, minusta ei sellaiseen yhdyntään tämän vatsan kanssa kertakaikkiaan ole. Molemmilla oli kuitenkin mukavaa ja se lienee pääasia :)

Session jälkeen käväisin pikipäin pesulla ennen sänkyyn palaamista ja yöunien nukkumista. Uni ei vain meinannut tulla, vaikka olo olikin mukavan raukea ja rentoutunut. En osaa kuvailla, miltä minusta tuntui, muuten kuin toteamalla, että "siellä alhaalla" oli "tuntemuksia". Minuun ei sattunut, supistuksia ei tullut. Mutta olin jotenkin normaalia tietoisempi alapäästäni ja kaikesta siihen liittyvästä. Kesti pari tuntia ennen kuin uni vihdoin vei mennessään.

Aamulla sitten suorinta tietä vessaan, niin kuin aina nykyään. Ennen laitoin ensimmäiseksi aamulla lapsille puuroveden kiehumaan ja itselleni maitoa mikroon lämpenemään. Nykyään ei rakko aamuisin kestä minkäänlaisia kiertoreittejä vaan heti pystyasentoon noustessa on mentävä pissalle. Pyyhkiessä huomasin, että paperiin jäi sellainen pieni limaklöntti.

Kooltaan ei tosiaan ollut mitenkään suurin suuri, oikeastaan hyvin pieni. Edellisen synnytyksen lähestyessä limatulpan irtoamisesta ei voinut erehtyä, kun paperiin jäi selkeä.. no limatulppa. Tämänkertainen oli kuitenkin korkeintaan osa limatulppaa, jos nyt edes sitä. Liman seassa oli aavistus rusehtavaa väriä, jonka oletan olevan verta.

Olen melko varma, että kyseessä oli pieni osa limatulpasta, mutta vannoa en uskaltaisi. Nyt tämän päivän onkin sitten joutunut pitämään pikkuhousunsuojaa, koska limaista vuotoa tulee varsin runsaasti. Kyse voi olla lisääntyneestä valkovuodosta, joka ei liity limatulppaan mitenkään. Tai sitten kyse voi olla limavuodosta ja limatulppa on lähtenyt liikkeelle. 

Limatulpan irtoamisesta voi mennä muutamia tunteja tai useampia viikkoja synnytyksen käynnistymiseen. Ainoa, mitä tästä voidaan päätellä, on, että kroppa valmistautuu tulevaan synnytykseen. 

Eniten minua oikeastaan kiinnostaakin limatulpan mahdollisen irtoamisen vaikutukset elämään. Joskus olen kuullut, ettei yhdyntä olisi enää suositeltua tulpan irtoamisen jälkeen, koska kohdunsuulla ei enää ole suojaavaa "limaestettä". Itse kuitenkin hieman kyseenalaistan tätä ajatusta. Siis mitä bakteereja yhdynnässä voisi kohdunsuulle joutua? Meillä ollaan varsin tarkkoja tuosta hygieniapuolesta noin yleensäkin. Lisäksi seksiä suositellaan kyllä harrastettavaksi ihan jo synnytyksen käynnistämistarkoituksissakin.. ;) 

Sitten taas uiminen... Se minun rakas harrastukseni, jota en tänä kesänä muutenkaan ole päässyt harrastamaan kuin kerran! Helteitä povataan olevaksi tulossa ja nyt minä en sitten saisikaan nauttia järvivedessä pulikoinnista... :( Kenelläkään tietoa asiasta? Neuvolastahan tätä on taas kysyttävä kuitenkin, mutta ajatuksia ja kokemuksia otetaan ilolla vastaan! :) Tietääkseni tulppa myös uusiutuu, jos synnytys ei lähdekään käynnistymään tulpan irtoamisen jälkeen? Missähän ajassa näin saattaisi tapahtua?

Limatulpan lisäksi minulla on toinenkin "oire", joka saa miettimään synnytyksen lähestymistä. En nimittäin tälläkään hetkellä voi istua tavallisella tuolilla vaan pomputtelen jumppapallon päällä. Alapää on lievästi sanottuna hellä! Myös asentorajoitteita alkaa olla. Jalat levällään tällaisessa laajassa kyykyssä istuminen jumppapallon päällä tuntuu hyvältä niin alaselässä, alapäässä kuin myös takapuolessa (häntäluussa lähinnä). Tavallisessa tuolissa jalat eteenpäin 90 asteen kulmassa istuminen sattuu kaikkiin edellä mainittuihin jopa niin paljon, ettei istumisesta tule mitään. Tällaista en muista kummastakaan edellisestä raskaudesta... Kuulostaako muista tutulta?

Toivon, että joko oireet vähenevät huomattavasti tai sitten synnytys käynnistyy mahdollisimman pian. Kunhan nyt se (uusi) täysiaikaisuusetappi saavutettaisiin. Lauantaina olisi se 37 +0, joten... Hittolainen, ei enää montaa tuntia! o.O